İstanbul Gedik Üniversitesi için geliştirmiş olduğumuz "Artırılmış / Sanal gerçeklik Uygulaması ile Robotik ve kaynak Hibrit Eğitim Modülü Geliştirilmesi ve
Uygulanması (SANAL-ARK)" projesi öğrencilerin akıllı telefon desteği üzerinden öğretmen kontrolü ile kaynak eğitimi alabilmesini sağlıyor.
SanalARK, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri desteğiyle, öğrencilerin kaynak eğitimini daha kolay ve güvenli bir şekilde almalarını sağlayan bir platformdur.
Öğrenciler akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla kaynak eğitimi alabileceklerdir. Eğitimi kolaylaştıran, gerçekçi veriler ve öğrencinin notları sistemin bulunduğu web sitesinin veri tabanında saklanan bu projede öğrenci, mevcut notlarını sistem üzerinde görüntüleyebilmekte ve yapmış olduğu hataları gözlemleyebilmektedir.
Bu uygulama İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yenilikçi İstanbul Mali destek programı kapsamında desteklenen
"Artırılmış / Sanal gerçeklik Uygulaması ile Robotik ve kaynak Hibrit Eğitim Modülü Geliştirilmesi ve Uygulanması (SANAL-ARK)" projesi tarafından geliştirilmiştir.
“İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yenilikçi İstanbul Mali destek programı tarafından desteklenen Artırılmış / Sanal Gerçeklik Uygulaması ile Robotik ve Kaynak Hibrit Eğitim Modülü Geliştirilmesi ve Uygulanması (SANAL-ARK) Projesi kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk İstanbul Gedik Üniversitesi’ne aittir.”
Artırılmış gerçeklik (AR), gerçek dünya ortamına dijital içerik ekleyerek kullanıcıların daha zengin bir deneyim yaşamalarına olanak tanıyan bir teknolojidir. Kaynak simülatörleri, belirli bir sanayi, meslekteki çalışanların ve öğrencilerin eğitimi için çok önemli bir araçtır. Bu nedenle, artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak geliştirilen KaynakAR uygulaması, işletmelerin çalışanlarının ve öğrencilerin becerilerini geliştirmelerine yardımcı olması adına geliştirilmiştir. SanalARK uygulaması, çalışanların gerçek dünya ortamında karşılaşabilecekleri tehlikeleri ve zorlukları simüle eder. Bu simülasyonlar, kullanıcılara gerçek dünya koşullarında nasıl davranmaları gerektiğini öğretir. Bu uygulama, özellikle tehlikeli işlerde çalışan işçilerin güvenliğini sağlamak için oldukça yararlıdır. Ayrıca, bu uygulama, çalışanların belirli bir işte ne kadar verimli olduklarını da ölçebilir. SanalARK, özellikle yeni başlayan operatörler için yararlıdır çünkü gerçek bir kaynak işlemi sırasında yapabilecekleri hataların riskini ortadan kaldırırken, doğru teknikleri uygulama imkanı sağlar. Bu uygulama, kaynak işlemi sırasında operatörlere güvenli bir şekilde pratik yapma imkanı sunarak, sonuçların kalitesini ve iş verimliliğini artırır.
Proje Tamamlanma Süresi: 3 ay
Proje Sahibi: İstanbul Gedik Üniversitesi
VR / AR
Projeyi İncele